Mitt i veckan-middag
En helt vanlig kväll egentligt, utöver att jag haft min "helg" mitt i veckan. Jobbar lördag söndag (för typ fjärde helgen i rad) och fick därför ledigt onsdag-torsdag istället. Micke jobbar dock bägge dagarna, så jag har mest bara varit hemma och slappat, njutit av lite egen-tid. Idag passade jag dock på att förbereda middag för Micke. Han har vart super-gullig och löst allt käk den senaste veckan typ, så jag kände att jag ville skämma bort honom lite. Och såklart - inviga de nya ljusstakarna vi fick av päronen! :)
Blev en skagen-toast till förrätt - dock utan dekorationer. Testade ett recept via nätet på själva röran, men tyckte den blev lite väl såsig. Och inte så jätte-räkig. Till huvudrätt bjöds det på torsk med färskpotatis och hemmalagad sås. Efterrätten var inte lika fancy pancy, bullar från frysen som Micke köpt i veckan. Då var han dock såpass mätt redan att han inte orkade!
Testade även en "fråge-lek" som heter Fuelbox. Blev tipsad om den via en tjej från högstadiet, den innehåller ett gäng frågekort med olika frågeställningar, lite för att få igång samtal och lära sig mer om varandra. Tog bara två-tre frågor idag, men den fick absolut igång samtal om sådant vi normalt sätt inte pratar om, så det kändes absolut som ett bra sätt att lära känna varandra på en lite annan nivå.
Eftter huvudrätten valde som sagt Micke att skippa efterrätten och siktade på soffan. Innan vi avslutade fick han dock en presnet, inhandlad via Tradera; filmen Battle Royale. Lyckades få tag på en blue-ray som dessutom innehåller en Director's Cut. Minns att Micke pratade om den för ett par år sedan, när han fortfarande bodde ihop med sin bror Patrik. Han hade då endast två "vanliga" utgåvor av sagda film, bägge numera utlånade och ej returnerade till okänd ort. Får se om vi kan få upp en film-hylla någonstans där den kan få en plats!
Kändes iallafall som en trevlig grej såhär mitt i veckan vilken även Micke uppskattade. Inte så ofta vi väljer att utnyttja köksbordet heller...