Recension: White Boy Rick
Filmfestival i Göteborg och eftersom papsen och Percy hade ett par festivalbiljetter de inte hade användning för skickades dem hit till oss. Igår damp de ner i brevlådan - ett kuvert med två biljetter och ett info-blad. Tog en bra stund innan jag kopplade var jag sett handstilen från kuvertet förut, men visst var det papsen! 
Idag tog jag således en kik på vad det gick för filmer dagen till ära och fastnade för White Boy Rick på Draken vid Järntorget, första gången jag gick på bio just där. Micke jobbade sent, så det gjorde inte så mycket att den började kl 16. Jag hade egentligen inte hört något om den förrän jag läste om den i programbladet, men kriminal-draman brukar väl ändå locka? 
Filmen i sig handlade om den fjortonårige huvudkaraktären Rick som bor med sin pappa och syster med farmor och farfar rätt över gatan. Pappa är småkriminell, handlar med vapen av olika slag och man kan väl säga att det är där det hela börjar; när Rick säljer två av dessa till ett gäng i området. FBI får upp ögonen för Rick och anlitar honom för att infiltrera gänget. De ger honom även knark att sälja för att kunna få in en fot i verksamheten och på så vis sätta dit fler. Det är i det här gänget som han får smeknamnet White Boy Rick, då han är den enda ljushyade i gänget. Man får under ett par år i mitten av 80-talet följa Rick och dennes kriminella förehavanden samt kontakter med FBI som till slut vänder sig emot honom och kort sagt skickar honom i finkan. 

Jag är väl egentligen inte mycket för just drama, men i och med att filmen lät intressant ville jag ge den en chans. För att så att säga se bortom det tycker jag ändock att filmen i sig är bra, om än segstartad. Om det har med filmen att göra ellet mitt "intresse" för dramor låter jag vara osagt. Kan ändock rekommendera den för er som uppskattar kriminaldraman! 
Skall även vara baserad på verkliga händelser. 
 
(null)