Riksquiz
Jag och Micke var stand in-deltagare för päronen under förra årets riksquiz, idag har vi dock fått äran att få två ordinarie platser i varsitt lag. Jag har gått med i Spice Girls (bestående av mamsen, syrran och Emelie) medan Micke kör med Swedish Chefs (pappsen, Mikael och i normala fall Niklas). I och med kräftskivan under gårdagen sov vi över. Idag lyxades det till litegrann med lunch ute, på Aom & Rot som ligger ganska nära Ica Maxi. Där beställdes det in en hel del rätter där vi körde "Thai-style", alla tog lite av varje. Personligen är jag nog mest förtjust i massaman, vilket är en curry/kokos-gryta med potatis, kyckling och grönsaker. Vi beställde även in en hel, friterad fisk som var väldigt god, friterad kyckling med sötsur sås, kycklingvingar, en grön curry med kyckling och Sam Thom (papayasallad). Många rätter, men vi var ändå ett gäng! 


Friterad kyckling 

Kycklingvingar

En mätt Micke! 

På kvällen blev det alltså quiz på Bishops Arms. Det var absolut inte fullsatt, men det var ändå en del lag. 
Efter första halvan låg vi damer bra till med 7/10, andra halvan tror jag vi fick 6 rätt vilket gjorde att vi landade på en delad andraplats. Eftersom både vinnarlaget och de andraplacerade får priser blev det utslagsfråga; Hur gammal var Stevie Wonder när han blev signad till ett bolag? Våra tankegångar gick som så att han var nog ung, inte Michael Jackson-ung men ändå inte gammal. Vi svarade 17 år, rätt svar var 12. Vårt motståndarlaget i fighten satsade på 21 vilket alltså gav oss en andraplats och ett presentkort på 400:-. 

Vi tror väl inte på någon totalseger, då det vanligtvis är en massa fantastiska sverige-lag som brukar landa på full pott vecka ut och vecka in. Det är dock väldigt kul bara att vara med och tävla! 
Nästa deltävling är i slutet av september - den 27/9. Kanske satsa på en födelsedagskombo där...? 

Mikael och Micke

Riktigt goda pannkakor!