Voltarbete
Idag blev det en tur till Borås med buss. Någon gång i början av månaden lovade jag att åka till stallet för att vara med på ridgruppens mellandagsfika. Igår kväll kände jag mig inte fullt lika sugen - inte för att jag inte ville träffa tjejerna, det är alltid lika trevligt! Däremot kändes det som att jag och Micke haft saker för oss konstant sen förra veckan och det hade varit gött med en "ledig dag". Jag tog mig dock i kragen och ställde klockan. Lite halvtidig uppgång, en snabbdusch på det och sen iväg till bussen! Lite gött ändå med en relativt nedsläckt buss som gungade fram i mörkret mot Borås...! 
Jag hade fått höra att Anna skulle ut idag också, så jag spanade lite efter henne på resecentrum och fick syn på henne på nedre plan, väldigt inne i sin telefon... Smög upp lite försiktigt bakom henne, stack fram näsan  bredvid henne och frågade Jaha, och vad håller du på med? Hon lyfte nästan från bänken, var inte alls beredd på att jag anlänt! Vilket vi skrattade åt en stund, sen var det dags att ta oss på nästa buss för färd ut till stallet. Det tog oss nästan en halvtimme bara att ta oss in genom dörrarna när vi väl var på plats, vi hade en del att uppdatera varandra om, lite tankar och idéer som behövde utbytas. Det var först när Linda kom och frågade om vi inte kommit längre som vi fick lite fart in genom dörrarna. På listan såg vi att Linda blivit tilldelad Rosen, Eva hade fått Zora, Emelie stod uppskriven på Monique men var inte incheckad, Heléne A hade precis checkat in på Taloubet, Malin H skulle sitta på Svampen och en tjej som hette Desiré hade fått Party Pants. Anna och jag tog en titt på klockan och konstaterade att det var lite skumt att Emelie inte checkat in, det var ju trots allt bara en halvtimme tills lektionen började! 
Om hon inte kommer kanske jag kan... började Anna fundera. Jag kanske ska gå och byta om! 
Gör du det! sa Linda och jag. Har Emelie missat att checka in så löser vi det sen, annars kollar vi bara med Malin om det är ok att du hoppar in och rider Monique! Monique hade ju trots allt inte gått passet innan heller, fastän hon var uppbokad... Jag gick ned i stallet, tycktes mig inte se Emelie någonstans så jag började pilla lite med Monique. Täcket åkte av och borsten fram. Monique stod så snällt och fint så, lyfte inte ett finger emot mig. Verkar vara en trevlig häst, det här tänkte jag! Ändå liiite så att man saknar ridningen...!
Jag gick och hämtade Moniques grejer och placerade dem utanför hennes box. Anna kom ner iklädd ridutstyrseln och undrade om jag sett Emelie eller Malin L, men ingen av dem befann sig för stunden i stallet. Malin var förvisso iväg och höll lektion, så vi klädde på Monique hennes utrustning - om Malin nekar är det ju inte värre än att vi klär av Monique igen. Malin såg dock inga problem med att låta Anna rida i gruppen och i och med att vi redan gjort i ordning Monique som annars fått stå var det bara att tuta och köra! Till Annas glädje, hon är ju väldans förtjust i Moncan! 


De var alltså inte mer än sex pers på dagens pass - alldeles lagom såhär i mellandagarna! Enligt Malin tycktes det dessutom inte varit särskilt många pass under dagen som ens kommit upp i den siffran. Gott om plats i nya manegen med andra ord! 
Efter uppvärmning i skritt och trav gav de sig på dagens uppgift i vänster varv; gå in ett varv på C-volten, följa fyrkantsspåret till E, ett varv på mittvolten, följa fyrkantsspåret för ett varv på A-volten. Därefter ut på fyrkantsspåret igen för ett varv på mittvolten vid B innan övningen började om igen. Låter kanske lite rörigt, men de kom snabbt in i uppgiften som även innebar halt när man passerade medellinjen. När det kändes som att de fått in flytet gjordes samma sak i trav med skrittövergånger vid medellinjen i bägge varven. 
I slutet av passet var det även dags att runda av med en galopp - dock ej på ovanstående övning! Då nöjde sig Malin med att placera ut eleverna på de två ordinarie volterna - A och C. Eva kände sig dock nöjd med Zora som börjat ånga på - vi konstaterade att hon ju är lite lyx-kryssare i storlek och att få ihop den kroppen tar en del kraft. Att få runda av där och då utan galopp kände sig Eva väldigt nöjd med! Desiré på Party Pants tycktes få kämpa litegrann - hon var ju å andra sidan inne på sitt andra pass i rad på Party och hade således närmare 80 minuters ridning i kroppen. På bortre volten såg Linda ut att ha fin koll på Rosen, de har ju inte varit bästa kompisar tidigare. Det är först de senaste två-tre vändorna hon börjat hitta rätt på honom - vilket syntes, han gick som sagt väldigt fint! 
Efter att de hästar som skulle in i stallet hade blivit omhändertagna promenerade vi upp till konferensen för lite fika! Linda hade fått med sig varsin lussekatt åt oss, Eva och Julia hade ett paket pepparkakor och jag fick med tre Geisha-kakor hemmifrån. Till det dracks det Cider (alkoholfri variant kanske bör tilläggas?) och diskuterades en heeel del! Lite lagom nu när vi bara var fem pers - det kändes som att alla fick utrymme i diskussionerna, även om vi såklart saknade folk vi inte träffat på ett bra tag. <3
Såhär efterhand ångrar jag inte för-EM öre att jag åkte upp och träffade gänget, vi hade ytterst trevligt i vanlig ordning!