Den Stora Sverigequizen
Eftersom päronen är borta i helgen har jag och Micke fått lov att låna mamsens bil! Riktigt lyxigt må jag säga! Redan i torsdags fick jag åka och hämta den då det var enda lediga dagen inför helgen. En utav anledningarna till att vi ville låna bil är för att Micke jobbat idag fram till 17 och vi hade planerat in oss på quiz i Borås kl 19. Smidigt att kunna ta bil för transport istället för att åka buss med andan i halsen och undra om man hinner! Micke fick således använda bilen till jobbet i morse vid 8-tiden. Själv mötte jag upp honom vid köpcentrat 421 vid 16:45 för åkturen till Borås. På plats var Staneks, vilka vi passade på att ta en matbit mer! Micke hittade en kaningryta, själv föll jag för burgaren. Lite pepprig, men god - trots att de saknade hamburgarbröd! Tjejen i baren ursäktade sig när hon kom ut med maten och hoppades det inte gjorde något att det blev två surdegsbröd istället. Och det fick det ju göra!
Quizen sen var vad de på Bishops Arms kallar Den Stora Sverigequizen vilket går ut på att de har fyra quiztillfällen där de lag med flest poäng går till en stor final i Stockholm. Dessa tillfällen ligger sista söndagen i varje månad mellan augusti och november med final i januari någon gång. Jag och Emelie körde med mamma och Jessica för en månad sedan och vi knep då förstaplatsen i Borås med 11 poäng av 20 möjliga. Vi ligger dock inte och nosar på någon topp-placering då de som fått flest poäng i sverige låg på 18-19 poäng, vilket vi då tyckte var bra i och med att många frågor var ganska så knepiga. Andra halvan på dagens quiz ska vi dock inte prata om... Vi tog tre poäng av 10 möjliga på den delen, dock någon fråga där vi körde stolpe ut så vi hade kunnat ta någon poäng till på den delen. Totalt 9 poäng för vår del i Spice Girls ft Micke, medan vårt herr-lag Swedish Chefs knep en andraplats på 11 tror jag. Eventuellt hade vi kunnat klå dom om vi inte kört stolpe ut på vad jag tror var tre frågor totalt. Å andra sidan hade de ett par stolpar ut också, så de hade nog allt kunnat få ett poäng till ifall de också valt rätt så att säga.
För att nämna något vi velade på kan ju nämnas vad Romeo i Romeo och Julia heter i efternamn, där Emelie hade koll på de två efternamnen. Vi valde dock Capulet (?) men han heter Montague. Likaså vilket ämne tre namngivna professorer fick Nobel-pris i 2018. Vi tänkte väl som så att det oftast är typ kemi, fysik och medicin som folk brukar få dela på nobelpriset. Tror vi tog oss ned till ett val mellan kemi och fysik. Hade vi bara valt fysik hade vi haft en poäng till! Men, men - någon vinst hade vi inte nått ändå, även om vi hade kul på vägen!

(null)

(null)