Begravning
(null)


Idag har det varit en lång dag... Inte för att den innehållit mycket, men det känns som att den blir väldans lång med alla känslor som hör till en begravning. Man orkar inte särskilt mycket innan och man är emotionellt slutkörd efteråt. Samtidigt vill man hålla en stark och "positiv" fasad inför den man älskar och som stått personen ifråga väldigt nära, som haft personen i sitt liv i närmare 40 år varav ca 10 år som chef och kollega på daglig basis. 
Begravningen var väldigt fint annordnad, vad jag förstod det som var det en vän till familjen som sjöng och spelade och äldsta dottern höll ett fint tal i kyrkan där man inte kunde låta bli att skratta åt en del av det hon delade med sig av. Så det var inte enbart tårar. Själv har jag dock svårast att hålla ihop mig själv under just avskedet, när alla går fram till kistan och lämnar blommor. Att inte enbart känna en viss sorg själv, men att även se andras sorg. Öppet. Rent. 

Jag och Micke valde att lämna kyrkan efter minglet utanför. Micke kände att han inte riktigt orkade den sociala biten, han behövde få sörja i fred först. Jag följde med för att finnas där för honom, sörja med honom. Imorgon vaknar vi upp till en ny dag, förhoppningsvis lättare till sinnet efter att ha fått vara med och sätta punkt för den här livsresan. Ralphs livsresa. 

(null)