Recension: Röjar—Ralf kraschar internet
Jag älskar ju att gå på bio, något Micke inte är fullt lika galen i. När Röjar-Ralf började närma sig bioduken ledde det dock till att Micke blev alltmer exalterad. Vi hade sett första när den kom ut, Micke tyckte den var riktigt bra och ville därmed gärna se uppföljaren - såpass mycket att han kunde tänka sig att se den på bio! Jag tackar ju som sagt inte nej till ett biobesök och när vi nu hade en ledig lördag var det bara att tuta och köra! 
Filmen i sig handlade återigen om Ralf och Vanilja som blev bästisar efter förra filmen. Nu, sex år senare, är det Vaniljas tur att rädda sitt spel. Under ett lopp går nämligen spelets styrspak sönder, vilken kostar mer än vad spelhallsägaren anser det värt att betala. Vid nästa sophämtning en vecka bort kommer spelet därför åka med till tippen. Ralf och Vanilja, som inte vill skiljas, beger sig därmed ut på det nyinkopplade internet för att på egen hand försöka beställa hem kontrollen. Några pengar att betala den med har de dock inte vilket gör att de för att tjäna pengar tar jobb hos den tveksamme J.P Spamley. På vägen mot rikedom lyckas Ralf inte bara krascha internet utan troligen även sin vänskap med Vanilja....

Själv tyckte jag filmen var bra, även om nog de flesta spel-referenserna flög över huvudet på mig. Däremot guppade det rätt bra från högerkanten av Mickes skrattsalvor. Han är spelintresserrad och med tanke på att han är uppväxt med många av spelen som visas upp i filmen så föll det i mycket god jord hos honom. När vi lämnade salongen ville Micke mer eller mindre vända och gå in och se den en gång till! Därmed lämnar vi över betygsättandet till Micke, som för jämförelsens skull informerar om att första filmen fick 4/5 i betyg. Dagens uppföljare ger han 7/5. Bra film med andra ord - särskilt för den spelintresserade! 

(null)