Gunnebo Slott
Linusen lurade ut mig på julhandel på Gunnebo Slott. Så mycket folk! HELT GALET mycket folk. Små utrymmen med folk som sålde smycken, tyger, julostar osv. - den vanliga skiten. Det kom lite snö och julkänslan var total. Det stod tre tjejer och sjöng julsånger och hundar som skällde. Jag var allmänt disträ med tillvaron och längtade nerför backen till deras café där det enligt hörsägen skulle finnas glögg. Och inte vilken glögg som helst: varm glögg med alkohol i!
Kön var inte så lång (20-30 personer) men den rör inte på sig över huvudtaget
Hundarna skäller, snön faller och det är kallt som i ett isbjörns arsle. Efter 5-10 minuter ger vi upp. Vandrar iväg ifrån området och ner för den branta backen till parkeringen. 

Jag tittar på Elina och funderar. Är detta det man skall göra på en lördag? Ser hennes tindrande ögon och inser att hon är väldigt nöjd med dagens utflykt. "Roligt att komma ut och uppleva något nytt" eller dylikt kom ifrån henne när jag fumlar med min telefon för att få en Uber att hämta oss. 15 minuter senare kom vår räddning och nu får man avnjuta en kall öl och snacka lite skit med stammisarna på ölhaket. 

Var det värt att ge sig ut i denna -2 gradiga kylan för att knö med andra människor på ett sätt jag inte gjort sedan innan Covid-19 kom och separerade oss?
Ja, det var det. Jag fick köpt 7 burkar senap så en bra dag på Gunnebo Slott men jag är glad att det kommer ta minst ett år innan jag behöver uppleva det på nytt! 

//Micke