Dagens Fråga - Mat
Lite mer matiga frågor!
Om du kunde äta något från din barndom just nu, vad skulle det vara?
Kommer "bara" att tänka på farmors lax med potatis och kall sås! Det är på något vis den som poppar mest när jag tänker barndomsmat. Vad åt vi mer liksom? Mer kassler möjligen, men kan inte minnas någon specifik rätt. 

Vilken är den vanligaste maträtten du äter?
Hämtmat överlag dessvärre... Har blivit lite mycket under sommaren, främst under Mickes semester. Nu när jag börjat jobba har vi dock försökt börja laga lite mer grytor som är lätta att ta med sig. Jag vet dock inte om vi har något specifikt som vi äter mer än något annat, även om vi såklart har en del recept som är mer återkommande än andra. 

Finns det någon mat du inte äter?
Rent psykiskt är jag emot inälvsmat. Kan säkerligen vara så att det smakar bra, men jag kommer liksom inte ifrån att det är just inälvor... 
Annars är jag inte så förtjust i svamp, är det i mat äter jag dock om det är i lagom små bitar. 
Lutfisk och isterband gillar jag inte till Mickes förtret! 

Vilken är din paradrätt? 
Egentligen tror jag inte jag har någon... Känns som att vi bjuder hem folk för sällan för att jag ska kunna ha någon! ;) 
Får Micke välja är det Gulaschsoppan, även om jag nog själv är mer förtjust i fläskfilegrytan med ris...  
 
Kanske inte en typisk "matfråga", men brukar ju vanligtvis vara i matbutiker man köper på sig spontant: Finns det något du brukar köpa med dig hem för att där inse att du redan har ett x antal? 
Lasagneplattor känns det som att vi kommer leva med forever! Kummin har vi konstaterat också...! 
Tandkräm oftast. Kommer liksom aldrig ihåg om vi har ett lager eller inte, så det brukar få följa med hem "för säkerhets skull"... 

Vilken är den godaste glassen?
Gillar Daim och sandwich, men framförallt magnum double. Beroende på dagsform. 
Eller mjukglass, men det blir det dessvärre alltför sällan... 

Vilket bakverk tycker du bäst om?
Chokladbollar. Eller riktigt kaneliga kanelbullar.
Definitivt mjuka kakor/bakverk framför hårda, men inte den typen av bakverk som är tårtiga - det är gott på kalas men inte annars i min värld! 

När du bakar - vad bakar du då helst?
Muffins blir det nog oftast. Kanelbullar tycker jag är kul när de är klara, men processen är ju förbannat seg med jäsningstider vilket jag inte riktigt orkar med, därför blir det väldigt sällan. 

Vilket kaffe dricker du helst?
Inget. ;) Tycker om doften, men klarar inte smaken... Iallafall inte i flytande form. Möjligtvis ett stänk i något bakverk, men nja... Not my thing to drink!  

Vilken är din favoritdrink?
Dricker helst Rosa Pantern. Ska det vara alkoholfritt kör jag helst coca cola eller pepsi max. 

Om du fick bjuda vem som helst på middag, vem hade du då valt?
Mikael! ;) Utöver det... Svårt. Vill ju komma med något riktigt intressant! 
Vi satt nämligen och diskuterade saken nere på VH och det dök upp namn så som Jimmy Åkesson och Hitler, just för att folk ville gräva lite och ta reda på varför de tänker/tänkte som de gjorde och hur det kunnat bli som det blivit. 
Jag tror dock att jag drar till med Edward Blom, han hade nog varit rätt rolig! 

Om du ska äta ute på restaurang - vilken väljer du helst?
Vi är ju rätt tråkiga när vi går ut, blir oftast samma. Vanligast är Taj Mahal, vilken förvisso är bra. 
En restaurang som jag tycker är bra, men som jag bara varit på en vända är Pasta+ vid Heden. Väldigt bra! Annars älskar jag Pinchos i Linné, det blir nog mitt val i slutändan! 

Vilket är ditt värsta restaurangbesök? 
Kan egentligen inte komma på något spontant... Jag har säkerligen upplevt skit-ställen, men kan inte påstå att något lagt sig på minnet utöver att man fått vänta extremt länge på maten på sina ställen, fått in rå fisk på något ställe, fått hopplock på en campingrestaurang då "allt på menyn var slut" och så vidare. 

Vilket är det värsta misstaget du gjort i köket?
Lagade en asiatisk kyckling en gång, men blev heeelt fel dimensioner med alldeles för mycket soja/sälta. Vilket jag upptäckte alldeles för sent...  Inte den godaste middsgen jag bjudit på!

Nu hoppas jag ju inte att någon av er (eller jag själv för den delen) hamnar i en sådan sits, men ändock: Vad hade du valt som din sista måltid?
Troligtvis en köttbit med någon god potatis och bearnaissås med kanelbullar eller kladdkaka till efterrätt samt en cola till.   

Dagens bild: 
En indisk morotskaka, not really my thing men ändock något i matväg. ;)