Rikard 30 år

Igår bar det av ner till Björkäng för att besöka kusin Rikard som firade 30! Mina päron kom således och hämtade mig och Micke med sin husbil. Vi blev avsläppta nere vid campingen i Björkäng där vi hade bokat en stuga med bäddsoffa och egen toalett och kokvrå för en tusing. Päronen hade fått lov att ställa sig på släktens tomt.

Mycket släkt var på plats, men även vänner och kör-kollegor. Det är ju alltid lite funderingar innan man lyckats klura ut vilka som är vilka och hur alla hänger ihop, men vissa har man ju börjat lära sig känna igen! Dock inser man ju att det är väldigt sällan man träffar faster Evas släkt. De vuxna känner man ju igen – där hinner det inte hända så mycket på tio år, men Rikards kusiner på den sidan…. Helskotta vad många av dem vuxit sen sist! Den yngsta var ju sju sist vi sågs, nu har hon precis avslutat sitt första gymnasie-år och ska fylla 17! De lite äldre kusinerna kände man ju igen, men de är jämngamla med mig och brorsan så... Det är det lite lättare att hänga med, vi har ju setts lite mer under åren som gått. 

Till middag serverades grillat - mängder med kött som gick åt, utöver två mini-bitar. Potatis och tomatsalsa till det samt en parmesansås som var riktigt god! Efter det blev det en jordgubbstårta och godis. Rikards äldsta morbror Arne höll tal och sen var det presentöppning! Micke och jag gav bort en plantation, och vi var inte de enda som tänkte i flytande banor... Utöver diverse dricka fick han pengar, en akvarellmålning av ett tåg och micro-koppar. 

Vid halv två-tiden tog jag Micke i kragen och bestämde att det var dags att röra sig tillbaka mot stugan. Nu på morgonen har vi varit uppe hos Håkan och Eva igen och fått i oss lite frukost - ett ägg och en ostmacka för min del, samt en liten mugg med yoghurt. Även Micke passade på att trycka en macka, förvånansvärt nog. 

Mycket trevlig helg och kul att få träffa Rikards släkt som man annars aldrig träffar! 

Stugan vi hyrt

Micke framför husbilen 

Diverse gäster:







Grillmästarna:







Tal av morbror Arne:

Presentöppning:





Avslutningsvis en serenad till Eva:


På väg till frukosten: