Warner Bros Studios - Harry Potter
Ja, vad ska man säga egentligen?
Först och främst var det första natten då jag ändå sov ok typ halva natten. Något trött när klockan ringde, men det var bara att kliva upp, trycka i sig den halvtråkiga frukosten på hotellet och ge sig iväg med tunnelbanan till Victoria Station varifrån en Tour-bus skulle avgå. 
Väl på Warner Bros Studios började man med en kort filmvisning innan man visades in i Stora Salen. Där fick man se lite olika skoluniformer samt ett par lärare som stod längst fram ihop med sorteringshatten. Vi hade ungefär 10 minuter innan vi var tvungna att lämna, då nästa grupp skulle komma in till en tom set. Vi rörde oss således vidare och fick se fler sets - så som Gryffindor-pojkarnas sovsal, Slytherins samlingsrum, Dumbledore's samt Umbridges kontor och salen där man hade trolldryckslektioner. 
Längs vägen fick vi även se hur man gjorde masker, hur man arbetade med green screen, trickfilmning, gå igenom en del av den förbjudna skogen där man hade Aragog och hans klan av spindlar som kom fram från träd och tak/himmel m.m. Halvvägs hade man vet ett cafe, varvid vi valde att äta. Hamburgare för min del, vilken var sådär. Butterbeer i glasen för papsen och Percy. Jag smakade lite, var väl sådär... Glasen fick de ävne behålla. 
På utsidan av cafeet kunde man även se en modell av Kråkboet och Nattbussen samt besöka en mindre modell av Privet Drive där man såg Harrys alla brev från Hogwarts flyga runt i vardagsrummet, Morbror Vernons syster Marge som blåsta upp likt en ballong och var på väg ut genom altandörren samt Harrys möte med Dobby på sitt rum. Vi gick även igenom växthuset där man odlade mandragoror, vilka man även kunde testa att dra upp. 

I andra halvan av turen visade man Gringotts, fler modeller av olika djur och magiska väsen samt en drake som satte eld på Gringotts - riktigt fräckt gjort! 
Det bästa av allt dök ändå upp det allra sista i form av en enorm modell av Hogwarts samt dess närmsta omgivning. Den var otroligt maffig och nästan så det stockade sig lite i halsen. Det var lite som att komma hem... 

Kan ju lugnt säga att det blev en hel drööööös med foton, som såklart måste upp här nedan! Ja, inte alla 300 då, men ändå ett gäng... 

På väg till WB Studios:




På Warner Bros Studios:


The Great Hall:










Från julbalen 

Från julbalen 

Blandat: 





Entren till Hogwarts 

Olika scener: 
Slytherins Common Room

Umbridges kontor

Umbridges kontor

Entren till Dumbledores kontor

Dumbledores kontor

Dumbledores kontor


Malfoy Manor

Bellatrix i Malfoy Manor 

Forbidden Forrest:




Plattform 9 3/4:




På utsidan:




Växthusen:




Privet Drive 4:




Masker och sånt... 







Gringotts:





"Förklädnader":




Bellatrix valv




Diagongränden:



I skuggorna gömde sig Malfoys... 

Last but not least - en jättemodell av Hogwarts: