Handelsakademin
Idag inledde jag ett nytt steg i vägen mot ett mer ordinarie jobb. I och med att jag använt upp näst intill alla a-kasse-dagar utan att få ett jobb mer än som korttidsvikarie eller på inringning är det dags att gå på något nygammalt. Jag har varit inskriven på stöd och matchning tidigare, senast via Meborgarskolan vilket ledde till ett vikariat (och senare anställning) på en trafikskola, så jag vet ju att det hela fungerar. Den här vändan blir det alltså via Handelsakademin och idag var första mötet som vi hade via telefon. Jag är förvisso tacksam över att det låg vid 11 - inte tidigt men inte alltför sent heller. Jag är ju lite fjantig ibland när det kommer till telefonsamtal - jag tycker själv att jag fungerar bättre face to face och var således nervös inför det här samtalet. Skulle jag få sagt allt jag ville, kommer de få en rättvis/vettig bild av mig?
Samtalet var dock väldigt enkelt, jag fick dra en snabb presentation av mig, Sanela som jag pratade med berättade om sig själv och om Handelsakademin, hur deras planering är, vad de förväntar sig av mig och vad jag kan förvänta mig av dem. Inte så himla farligt som jag skrämmer upp mig själv med på förhand. 

Steg ett nu är iallafall att de vill gå igenom mitt personliga brev och CV vilket de gör med alla i början - det är ju trots allt det viktigaste i arbetssökandet, att ha bra ansökningshandlingar. Mycket av det vi kommer göra kommer ske hemifrån via datorer och telefonsamtal pga corona tills de känner att det är ok att öppna igen. Normalt sett brukar man tydligen spendera två halvdagar i veckan på Handelsakademin och då de finns på två ställen i Göteborg önskade jag bli placerad i Brunnsparken. Jag känner att det är lättare att ta sig till och från och det är inte lika stor panik om man exempelvis missat lunchen då det ligger såpass centralt.
Ska bli kul att komma igång och lite spännande att se vart det här leder!