Crime Talk
Idag var det dags att nyttja mamsens julklapp!
Vi hade bokat in en Crime Talk på We & Deli i Majorna, där man på hemsidan beskrev det som att "Crime Walk flyttar in och blir Crime Talk".
Det är alltså ett företag som normalt sett har promenader i olika områden i staden där de beskriver olika olagliga aktiviteters som skett på platserna man passerar. I det här fallet håller man sig dock till ett och samma ämne, i vårt fall Bödlarna Beckius Bila. Det var far och son Beckius som var skarprättare/avrättade dödsdömda – ett yrke som vanligtvis gick i arv fick vi veta. Det hela handlade dock inte så mycket om personerna i fråga utan snarare om de dömda brottslingarna som de fått avrätta och vilka brott de blivit dödsdömda för.
Det hela var väldigt intressant och Jan Palmén som höll i det var väldigt engagerande och lätt att lyssna på. Får även säga att vi fick ett väldigt bra bord – längst in i hörnet, bredvid toaletterna. Vi satt även lite upphöjt så man såg presentatören utan problem.


Vi åtnjöt även en väldigt god pizza på Moreno, en pizzeria som öppnade på Stigbergstorget för ett knappt år sedan. Vet att det finns en del som tycker att Avenyfamiljen inte har där att göra, men kände inte för att räkna bort den innan vi testat! Lite kul att ta med päronen dit också eftersom det känns lite som en "fancy" pizzeria. Och ja, pizzorna var väldans goda faktiskt – det enda vi har att klaga på är personalen som kändes väldigt ofokuserade. Mamsen och papsen var där ett par minuter innan Micke och mig, de hade fått vänta närmare en kvart innan det ens dök upp någon i båset för att leda dem/oss rätt. Killen som sedan tog vår dryckesbeställning började mamsen. Ett glas vitt nu innan och sen är vi tre som ska dela på en flaska rött till maten! sa hon varpå kyparen sprang iväg mot baren. Han hann uppfatta att jag ville ha en cola också, men vi fick allt ropa tillbaka honom för att lösa herrarnas beställning.
När han sedan kom tillbaka med vinet landade det i att mamsen fick ett glas vitt upphällt ur flaska, sedan delade han ut varsitt glas åt oss andra. Fullt försteligt på ett sätt – vi var ju fyra personer och hade fyra glas vid bordet. När vi flyttade "mitt" vinglas till rätt person sprang han genast iväg för att hämta ett fjärde glas, trots att vi försökte stoppa honom. Efter det var det som att de knappt såg oss.
Högt betyg för maten alltså, inte fullt lika högt för personalen. De var dock trevliga, men som sagt inte särskilt uppmärksamma.