Brännö
Idag tog vi oss ut till Brännö för att njuta lite av ett sommar-Göteborg! Micke fick tipset om just Brännö som en fin ö, så vi drog oss hemifrån vid 11-tiden. 12 gick båten från Saltholmen och tog ungefär 20 minuter ut. 
Vi letade oss ganska snabbt fram till en liten servering, Café Varvet, där vi bestämde oss för att ta ett glas. De sålde även mat, men vi beslöt oss för att ta det lite senare. Jag kände när vi satt där i solen att lugnet verkligen föll över oss - eller iallafall mig. Här hade jag lätt kunnat spendera en sommar eller två... Eller fler! Brännö visade sig verkligen från sin bästa sida och då hade vi knappt ens påbörjat vårat besök. 
Vi gick sedan vidare inåt ön, passerade en del fårhagar (mestadels utan får), ett museum och en hel del fina små hus. Micke ledde oss sedan in på en grusväg där vi kom fram till vattenbrynet och ett gäng små båtar. Inte lika charmigt ställe kanske, men vi tog oss där upp på klipporna och hittade en undanskymd plats bakom en del träd där vi fick en väldigt härlig utsikt över vattnet. Solen gassade medan vinden lös med sin frånvaro. Någon enstaka vindpust kom, men inte alls så mycket som jag hade trott att vi skulle känna av den. Där satt vi och njöt ett tag tills hungern började göra sig påmind. Kanske dags att leta rätt på ett bra lunchställe? 
Micke föreslog att vi skulle ta det på fastlandet, så vi rörde oss tillbaka mot båten. Micke kollade upp att vi hade en halvtimme på oss, vilket inte var några problem. En kvart tog det ungefär, innan vi var tillbaka vid utgångsläget där vi hade klivit iland. 
Tur för oss - nästa båt gick först 1,5 timma senare! 
Lunchade gjorde vi på Tullen vid Mariaplan. Helt ok käk, not the best, not the worst. 

Café Varvet: 


Ö-livet: 
 
 
Lunch på Ölstugan Tullen: