Middag med Mord
Middag med Mord fick vi, jag och Micke, av min familj i present när vi fyllde år i höstas! Själv blev jag riktigt glad - det här är något jag velat göra ett tag men inte direkt tagit upp! Vi hade ganska tidigt januari i åtanke i och med att det är en månad som brukar vara otroligt lugn för vår del. Varför inte passa på att slå två flugor i en smäll liksom - utnyttja presentkortet och pimpa Januari. 
Micke beslutade sig för vit skjorta och hängslen, själv körde jag mer vardagsfint med blommigt linne och guldgul kofta. 
Det hela utspelade sig på GTS Festvåning i Göteborg, alldeles vid Vasaplatsen. Vi var ett helt litet gäng som anlände iprincip samtidigt och tog oss uppför en hel massa trappor till GTS på om det var tredje våningen. Där fick vi hänga av oss och beställa dricka i baren (som för övrigt var svindyr...!). Två långbord stod uppdukade och vi hade vid ankomst fått tillsägelse att sätta oss i den ordning vi hamnade på borden. Fyll på längs in helt enkelt tills borden är fulla! Micke och jag hamnade längst ut på ena bordet där vi även fick varsin namnlag - Micke var för dagen Gustav Hamilton, gift med societetsdamen Therese som behandlar sina hundar bättre än sin man, och jag själv blev Ulla Bella, Birger Mannerheims sekreterare sedan många år som fortfarande inväntar sin första löneförhöjning. Man fick sedan mer djupgående information om sin karaktär; Ulla Bella var en ögontjänare som alltid var artig och trevlig mot sin chef men som baktalade honom så fort hon fick chansen. Hon var även väldigt förälskad dennes son, den kvinnotjusande Kapten Mannerheim. Utöver det fick jag i uppdrag att leta små pulver-påsar då jag var drogberoende. Bonus om jag spelade drogpåverkad. 
 
(null)
 
Middagen som serverades var en jordärtskockssoppa med sparris och olivfocaccia, följt av glacerad kycklinglårfilé med svamprisotto, savoykål och rostade tomater samt en v ispad passionsfruktspannacotta med färska bär till efterrätt. Vilket inför middagen inte tilltalade mig särskilt mycket...! Jag blev dock förvånad; soppan var faktiskt riktigt god! Det var den jag hade känt mig mest tveksam till, så det var en positiv överraskning. Lite för mycket svamp inrisotton men utöver det en väldigt god huvudrätt. Efterrätten var lite åt det syrliga hållet, normalt sett gillar jag de efterrätter som är lite åt det söta hållet så den landade på mer åt ett okej för mig. 
Inför middagen hade vi två deltagare som fått rollerna som poliser, dessa två inledde det hela med att anhålla den som bjudit in till kvällens middag (a.k.a. Firmafest) Wall Enberg. Denne avled dock innan man hann leda iväg honom. Han var mördad.  Mellan rätterna var alltså tanken att man skulle upp och socialisera med övriga deltagare för att försöka klura ut vem i sällskapet som var mördaren. Vilket inte var det lättaste då vi var runt 40 deltagare samt att de flesta karaktärer hade något skumt i bagaget... I samband med efterrätten delades vi in i grupper, jag och Micke skulle klura ihop med de fyra som satt bredvid oss. Vi hade en del figurer uppe på tal, både den mördades fru samt hans butler James, men kände att bägge var lite för "uppenbara" när det kommer till mordgåtor. Vi la därför vår röst på Anna Oxenstierna, vars man blivit mördad av Wall Enberg som fått det att se ut som ett självmord. Vi trodde på att hon ville hämnas kort och gott. Vilket var fel, så mycket kan jag säga. Vi vann således inget pris för att ha löst mordgåtan, vi hade inte heller för mest pengar eller bästa karaktär. Men trevligt var det! Känns som att det är en kul grej som vi gärna gör om. Fast i mindre sällskap!