Matlandet
Idag var vi iväg på ett studiebesök med jobbet, på ett storkök som ligger på Bjurslättsskolan. Matlandet kallar de sig, och de serverar omkring 5000 portioner per dag till olika skolor i stan. Vi har ju hört väldigt mycket om olika diskmaskiner, kokgrytor, värmevagnar o.s.v. men sällan man ser sådant live. 
Först fick vi dock en kaffe och en snabb genomgång i deras fikarum, där köksmästaren presenterade sig och berättade lite om hur en dag ser ut i just deras storkök och hur det går till när de planerar samt lagar maten. Därefter fick vi dra på oss en tjusig mössa (som ni får se på bild nedan) samt skoskydd innan det var dags för rundvandring. 
Nere i köket började vi med en tur ut i matsalen där ett gäng 6/7-åringar satt och åt. Där tog vi en titt på serveringslinjen innan vi återgick till själva köket. Vi delades upp i två grupper om fem och gick runt med varsin köksmästare och tittade på utrustningen. Får säga lite som David sa att man hade nog föreställt sig att det skulle vara ännu större lokaler än vad det faktiskt var. 
I övrigt upplevde jag att mycket hade man sett förut (jag har ju ändå stuckit in näsan i ett skolkök) - utöver just granuldiskmaskinen som är lite utav en tuffare diskmaskin vad jag förstod. Sen hade de ju högre kvantitet i just det här köket än var många andra har - sex kokgrytor exempelvis! 
En grej som klanske förvånade lite dock var när vi kikade in i skafferiet, som ju är betydligt större än ett vanligt hemma-skafferi, och han som ledde min grupp berättade att det här tar slut på typ två dagar, sen kommer nästa leverans... Lite sjukt! 
Dock väldigt intressant får jag säga, att se hur det ser ut och fått förklarat för sig lite närmare hur det går till.